ROMÂNIA
Direcţia de Mediu a municipiului Timişoara

2 Februarie 2012 - Ziua zonelor umede

                                     Ziua zonelor umede –  2 februarie 2012
 
Scopul evenimentelor desfăşurate în întreaga lume cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede în data de 2 februarie a fiecărui an este de a atrage atenţia publicului larg asupra conservării şi utilizării raţionale a zonelor umede şi a valorilor şi beneficiilor pe care acestea le oferă.

Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, deschide seria acţiunilor de educaţie ecologică din anul 2012 printr-o activitate desfăşurată la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13, cu ocazia Zilei Zonelor Umede.

Elevilor din clasa a IV-a li s-a prezentat un material conţinând informaţii despre noţiunile şi importanţa zonelor umede şi a factorului de mediu apa, cu referiri la mediile umede în general, la cele din municipiul Timişoara în special. Mesajul transmis a fost referitor la faptul că mediile umede sunt extrem de diverse, dar fie că vorbim de delte, bălţi, mlaştini sau lacuri, ele au în comun o caracteristică fundamentală: interacţiunea complexă între elementele lor de bază: sol, apă, animale şi plante, care îndeplinesc multiple funcţii şi furnizează numeroase produse necesare supravieţuirii omului.

Ulterior elevii au completat chestionare de mediu. Tema abordată a constituit subiectul întrebărilor, astfel încât răspunsurile copiilor au constituit materialul de pornire în realizarea unor statistici referitoare la percepţia mediului în rândul segmentului de populaţie tânăr.

În încheierea activităţii copiilor le-a fost prezentat un material sugestiv, cu mesaje ale naturii către om. Participarea activă a elevilor a fost răsplătită cu diplome.

Direcţia de Mediu va continua acţiunile de conştientizare a segmentelor diferite de populaţie cu privire la importanţa şi necesitatea protejării mediului.


Comunicatul de presă în format pdf


Direcţia de Mediu a municipiului Timişoara
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timişoara
Tel/fax: +40 256 204886